Hulp aan gevangenen geeft hun leven nieuwe glans

Zij vertellen:
“In de gevangenis pleegde ik vijf moorden en ik ben nu 37 jaar oud. Vandaag laat ik mij dopen. Ik heb mijn hoofd nooit voor iets of iemand gebogen, behalve nu omdat ik inzie dat alleen door Jezus mijn zonden vergeven worden.”

“Ik was overtuigd moslim. Na het lezen van de Bijbel ben ik tot de conclusie gekomen dat er alleen verlossing mogelijk is via Jezus Christus. Ik heb  overplaatsing aangevraagd om in andere gevangenissen te evangeliseren.”

Stichting Antwoord zet zich altijd al in voor gevangenen. Tot 1990 was dit vooral voor gevangenen die om hun geloof vervolgd werden. Stichting Antwoord bezocht familie van de gevangenen en ondersteunde hen waar mogelijk. Na de revolutie in Oost-Europa, bleef Stichting Antwoord betrokken bij de hulp aan gevangenen. Momenteel is Stichting Antwoord werkzaam in gevangenissen in Rusland, Oekraïne en Tanzania. De activiteiten zijn vooral evangelisatie, opzetten van bijbelstudiegroepen, kerkdiensten, counseling, persoonlijke verzorging en voorbereiding op de terugkeer in de maatschappij.

Lees hier het getuigenis van Valentin Simbuhov

Onze projecten binnen gevangeniswerk: