Een verlossende boodschap voor gevangenen in Oekraïne

Eén van de mooie projecten die we doen is in Oekraïne. De lokale kerk organiseert diensten in de gevangenis! Het gevangeniswerk of beter gezegd, de gevangeniskerk vindt plaats in twee gevangenissen, Kovel en Tsuman. Elke zaterdag nemen 65 gevangenen deel aan de Bijbelstudie. Ook organiseren ze concerten, deze worden door meer dan 160 gevangenen bezocht. Vanuit de kerk zetten meer als 50 vrijwilligers zich voor deze gevangenissen in.

Een steuntje in de rug.
In Kovel zitten meer als 160 jongeren in detentie in de leeftijd van 14 tot 18 jaar. Hieronder zijn 55 weesjongens. Zij krijgen drie keer per jaar materiële hulp. Hetzelfde wordt gedaan voor 150 gevangenen in de Tsuman-gevangenis. De hulp bestaat uit: schoolmateriaal, ondergoed, kleding en materiaal voor persoonlijke verzorging. Tijdens kerst krijgen 450 gevangenen een kerstgeschenk.

Het verhaal van Valentyn staat model voor veel andere gevangenen

“Het verhaal van Valentyn, 16 jaar: Ik werd geboren in de gevangenis en mijn moeder zit nu nog steeds gevangen. Ik ontving daar geen liefde. Op mijn 14e moest ik stelen voor mijn oma, anders sloeg ze mij. Toen ik 15 was werd ik veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf. Ik was opgefokt en agressief en vocht vaak. Maar toen werd ik uitgenodigd voor Bijbelstudies.

Door zijn geloof in Jezus heeft hij hoop en een toekomst en is hij niet meer agressief, maar wil hij iets betekenen voor zijn medegevangenen. Hij heeft zijn moeder vergeven. Hij heeft veelzeggend verteld: ik wil mijn moeder dolgraag een knuffel geven, zodra ik vrij kom.”

In het project worden gevangenen voorbereid op een terugkeer naar de maatschappij. De kerk geeft hier veel aandacht aan en wil de gevangen begeleiden bij hun vrijlating, de kerk is een veilige plek waar ze met open armen worden ontvangen. Een geweldig resultaat dat we al bereikt hebben, is dat 70% van de bereikte en vrijgelaten gevangenen, niet opnieuw naar de gevangenis terugkeert.

Neem een kijkje in de Gevangenis in Kovel – Oekraïne

Geeftip!
Voor € 20 per maand geeft u een gevangene de mogelijkheid om bijeenkomsten en Bijbelstudies te bezoeken en ontvangt hij of zij een hygiënepakket met een Bijbel.Totaal: € -


Voordat u op JA klikt ontvangen
we graag ook onderstaande gegevens.
(niet verplicht, voor ons wel heel fijn)