Een gevangenen komt tot geloof!

Een gevangene komt tot geloof!

Stichting Antwoord is al lang verbonden met de gevangenen in Rusland. Over gevangenen en geloofsvervolgden is voor de revolutie al veel gepubliceerd. Nu zijn het wetsovertreders die gevangen zitten. Althans het overgrote deel.

Anderen zitten daar omdat de overheid geen tegenstand duldt. Mensenrechten worden in Rusland nog elke dag geschonden. Om je vrijheid kwijt te zijn is al vreselijk. Maar om jaren en soms levenslang te moeten doorbrengen in een Russische gevangenis is echt afzien.

Als je gevangen bent, heb je tijd om na te denken over je verleden en je toekomst, een aantal gevangenen worstelt met hun verleden. Daarom is de boodschap van hoop en vergeving en hen de weg te wijzen naar de Here Jezus zo belangrijk. Onze partner in Rusland zet zich hier volledig voor in. Staf en vrijwilligers bezoeken gevangenen meestal elke week, sommige een keer per maand. Ook families, die dat willen en het nodig hebben, worden bezocht en krijgen sociale hulp en pastorale zorg. De gevangenen krijgen de gelegenheid om de evangelisatiebijeenkomsten in de gevangenis te bezoeken. Velen gaan naar de wekelijkse Bijbelstudies. Gevangenen die snel vrijkomen, bereiden ze voor op hun terugkeer in de maatschappij.

Gevangenen worden gedoopt. Bekijk hieronder het filmpje. Indrukwekkend!

Geeftip!
Voor € 20 per maand kan een gevangene bijeenkomsten bezoeken, ontvangt hij of zij een Bijbel met een hygiëne pakket en geestelijke zorg.

Voor kerken en ondernemers
Adopteer dit bijzondere project. De projectkosten in 2018 zijn: € 10.000