46De liefde van Jezus en Zijn vergeving is het belangrijkste wat een gevangene kan ontvangen! Gevangenen zijn erg open om te luisteren naar de brengers van het Evangelie.

Elk jaar reikt onze partner in Tanzania een groot aantal Bijbels uit aan gevangenen die er echt één willen hebben. Zij organiseren voor hen 30 Bijbelstudiebijeenkomsten. De gevangenen uit vijf verschillende gevangenissen worden uitgenodigd.

Getrainde mensen leiden de Bijbelstudies. Zij hebben kennis nodig van het Woord van God en moeten ook weten hoe zij met gevangenen om moeten gaan. Ze luisteren naar hun problemen en zoeken naar oplossingen. Vaak proberen zij de breuk met het achtergebleven gezin en/of de familie te herstellen. Want als je eenmaal voor de Here Jezus hebt gekozen, dan begint het pas echt. Je moet als christen gaan leven.

Het werk in de gevangenissen kan alleen met een goede relatie tussen staf en personeel. Voor

foto bij artikel DJO

Opeengepakt zonder rechten vastzitten. Stichting Antwoord geeft om hen. U ook?

het personeel geven zij seminars om hen te leren begrijpen hoe belangrijk het is om gevangenen te begrijpen en hen te helpen waar dat mogelijk is

Zonder vrijwilligers uit verschillende kerken zou het werk niet worden gedaan. Daarnaast is er regelmatig overleg met lokale autoriteiten. Een van de belangrijkste taken van de lokale partner is om te lobbyen om de situatie voor de gevangenen te verbeteren.

Geeftip!
Met uw bijdrage van € 25 per maand ondersteunt u zes gevangenen en geeft u hen een kans op een toekomst zonder criminaliteit.

Voor kerken en ondernemers
De totale projectkosten in 2018 zijn € 5.000. Adopteer dit project met uw kerk of ondersteun dit project als ondernemer binnen uw MVO-beleid.