[rev_slider alias=”Mozambique”]

Mozambique verkeerd in grote sociale en geestelijke armoede, geef deze kinderen hoop!

In Mozambique ondersteunen wij met elkaar drie plaatsten waar kinderen bij elkaar komen om over God horen, we noemen deze plaatsen kinderkerken. Op een interactieve manier horen de kinderen over de Here Jezus. We ondersteunen deze kinderkerken met materiaal, maaltijden voor de kinderen en trainingen voor de kinderwerkers. En dat is broodnodig!


“Ik droom ervan om leraar te worden”

Hallo ik ben Jesofati António (10) en ik zit in de derde klas van de basisschool. Ik droom ervan om leraar te worden. Ik vind het erg leuk om naar de kinderkerk te gaan, want daar leer ik over God en Jezus. Toen ik over de redding van Jezus hoorde, ging ik in Jezus geloven. Daarna ben ik door Hem ook zo veranderd. Want voordat ik Jezus leerde kennen, beet ik mijn vrienden. Ik was vaak boos. Ik leerde dat dot niet goed is. En als mijn moeder mij iets vroeg om een klusje voor haar in het huis te doen, dan weigerde ik. Ik was ongehoorzaam, maar nu gehoorzaam ik haar. Ik ben nu veel gelukkiger!


De bevolking van Mozambique groeit razendsnel. Er zijn ontzettend veel jongeren en kinderen in verhouding tot volwassenen of ouderen. Dat komt onder andere door een langdurige burgeroorlog die een middenlaag heeft weggevaagd, maar ook doordat het goed gaat met de onderwijsvoorzieningen en gezondheidszorg. En dat is goed nieuws!

Door deze snelle groei lopen ook heel veel kinderen met hun ziel onder de arm. Ouders doen er alles doen aan om te overleven. Soms werken zij in een ander deel van Mozambique. Ook sterven in Mozambique veel ouders aan aids. Dat is nog steeds een groot probleem.

Kinderen in de kerk
In sommige gebieden schieten de kerken als paddenstoelen uit de grond, maar de kinderen hangen er een beetje bij. Er zijn geen zondagsscholen op hun niveau en geen kindermomenten in de ‘grote’ dienst. En ook al gaan er steeds meer kinderen naar school, door de volle klassen is er niet veel aandacht voor hen.

 

Wat kunt u ondersteunen?
In Manga komen elke week 50 kinderen naar de kinderkerk (zonder maaltijd) en in een keer per maand komen in Muda 150 en in Tica 135 kinderen naar de kinderkerk (met maaltijd).

De kosten voor al deze activiteiten zijn 3.5000 euro per jaar. Voor 5 euro per maand geeft u een kind een goede maaltijd en onderwijs vanuit de Bijbel! Iets dat wij zo ‘normaal’ vinden… Want God zorgt goed voor ons, en zo mogen wij voor deze kinderen zorgen.