Zorg voor kwetsbare kinderen in Mozambique

Armoede en liefdeloosheid zijn vaak de oorzaken dat mensen uiteindelijk het criminele pad op gaan. Met dit kinderproject in Mozambique willen we hier tegen strijden. De kinderen die in armoede leven willen we met de Here Jezus bekend maken door te vertellen over Zijn grote liefde en genade voor ons. Daarnaast krijgen ze maaltijden en andere voorzieningen.

De kinderen komen elke zondag bij elkaar in een soort van ‘kinderkerk’. De kinderkerk wordt georganiseerd net buiten het centrum van Beira en groeit. Elke zondag zijn er tussen de vijftig en honderd kinderen die luisteren naar een Bijbelverhaal, spelletjes doen en iets lekkers krijgen. Naast het werk in Beira zijn er ook kindermiddagen in Manga, Tica en Muda, verderop in de provincie. Op deze locaties wordt eveneens een maaltijd uitgedeeld.

De kinderwerkers worden eens per jaar getraind zodat zij gemotiveerd en toegerust met de kinderen aan het werk gaan. Een middag bestaat uit liedjes zingen (met gebaren!), een Bijbelverhaal met verwerking en natuurlijk sport en spel. Vooral in het binnenland zijn de kinderkerken een welkome afwisseling op het saaie en zware bestaan van deze kinderen. Het maakt een enorm verschil als kinderen op jonge leeftijd horen dat ze geliefd zijn. Ervaren dat ze écht ‘gezien’ worden en voelen dat er mensen zijn die om hen geven, zoals Chico en Sylvia, de projectleiders. In deze kinderkerken wordt de Bijbel geopend en wordt de kinderen geleerd over Jezus.

 

 

video afspelen

Doneer nu

Ontvang onze inspiratiemail

En blijf op de hoogte van de impact die we samen maken.