Zorg voor gevangenen in Mozambique

Locatie van het project

Stichting Antwoord werkt samen met lokale partners en kerken. Het project in Mozambique voeren we uit in samenwerking met onze lokale partner ‘Associação Eso Ndi Njira’. Het project is gesitueerd aan de rand van de hoofdstad Beira. De arme wijken bevinden zich daar. Het is ongeveer 8 km van het strand van de Indische oceaan, waar het voornamelijk heet is met hogere temperaturen.

Doel van het project

Het doel van het project is om gevangenen te helpen in hun geestelijke en materiële nood. Met elkaar zijn we bezig om de omstandigheden te verbeteren en de Here Jezus bekend te maken onder de gevangenen.

Omschrijving van het project

Onze partner leert de gevangen in Mozambique over het Woord van God. Daarnaast begeleiding ze in sociale vaardigheden, voorzien ze in maaltijden, zien ze om naar de zieken en begeleiden ze bij re-integratie in de samenleving als ze de straf is uitgezeten. De afgelopen jaren heeft onze partner veel meegemaakt in de gevangenis; gevangenen die geen eten hadden, de hygiëne die ontbrak en gevangenen die dakloos waren. De zieken worden soms niet verzorgd en sommigen overlijden in de gevangenis. Het lukt de overheid niet goed om betrouwbare en geschikte bewakers te vinden, er zijn er nog te weinig om de overvolle gevangenissen te kunnen bemannen.

In de cellen van de gevangenis zitten soms wel 50 gevangenen bij elkaar. In de zomer kunnen de temperaturen ontzettend oplopen. Om dan met zoveel gevangenen in één cel opgehoopt te zitten is mensonwaardig. Ondanks de barre omstandigheden zijn we dankbaar is er hoop. Ondanks de slechte omstandigheden is er hoop. Binnen de gevangenis zijn we actief met geestelijke verzorgers die bereid zijn om de gevangenen te onderwijzen in discipelschap en om het voorbeeld van Jezus Christus te volgen. Er zijn gevangenen die hun leven aan Jezus geven.

Informatie over Mozambique

Mozambique, officieel de Republiek Mozambique, is een land in het zuidoosten van Afrika. Het grenst aan Tanzania, Malawi, Zambia, Zimbabwe, Zuid-Afrika, Swaziland en de Straat Mozambique, met aan de andere kant het eiland Madagaskar. Het land in zuidelijk Afrika heeft de langste kustlijn van het Afrikaanse continent, de kust van Mozambique is ongeveer 2655 km lang. Mozambique heeft een oppervlak van 799.380 vierkante kilometer en is daarmee twintig keer zo groot als Nederland. Het aantal inwoners is ruim 31 miljoen. Ongeveer 60 procent van de bevolking woont op het platteland. Ondanks hoge economische groeicijfers moet nog altijd een groot deel van de bevolking rondkomen van ongeveer anderhalve euro per dag. Grofweg 40 procent van de Mozambikanen noemt zich christen en zo’n 20 procent is moslim. De meeste anderen hangen vooral traditionele geloofsvormen aan. De kerk in het noordoosten van Mozambique heeft ernstig te lijden van terreur en corruptie. Daarnaast heeft Mozambique te leiden onder terreur van islamitische rebellengroepen.

Kosten en looptijd van het project

Stichting Antwoord steunt dit project financieel van harte. Er zijn mooie al mooie resultaten gerapporteerd. We zijn dankbaar om te zien dat het project vruchten afwerpt onder gevangenen in Mozambique. Het budget voor dit project is EUR 9.990,- per jaar. Het project loopt tot eind 2023.

 

Download projectblad

Onderstaande foto’s en filmpje geeft een impressie van het leven in een gevangenis in Mozambique.

video afspelen

Doneer nu

Ontvang onze inspiratiemail

En blijf op de hoogte van de impact die we samen maken.