Opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in Hongarije

Op 24 februari 2022 vielen Russische troepen Oekraïne binnen. Sindsdien zijn miljoenen mensen gevlucht naar de EU-landen waaronder Hongarije waar meer dan 700.000 vluchtelingen hun toevlucht gezocht hebben.

Op 21 maart 2022 konden we in samenwerking met onze lokale partner Dorkász Szolgálat en met ondersteuning van stichting Pharus, de deuren openen van een vluchtelingencentrum in Debrecen. Een voormalige camping die gerenoveerd en uitgebreid is om vluchtelingen op te vangen. Het plan was om 100 plekken te creëren, maar doordat de toestroom van de vluchtelingen aanhield is het vluchtelingencentrum uitgebreid tot ruim 200 plekken. Naast een veilige slaapplek en voedsel worden er allerlei activiteiten georganiseerd zoals onderwijs voor de kinderen, psychosociale hulp, gezondheidszorg, vrijetijdsbesteding en ondersteuning bij het zoeken naar werk. Daarnaast is er ook aandacht voor de geestelijke noden en worden er diensten en kinderclubs georganiseerd waar de liefde van God gedeeld wordt. Al dit werk wordt uitgevoerd door een professioneel team samen met vrijwilligers van lokale kerken, bedrijven en particulieren.

Met het vluchtelingencentrum bieden we een plek van rust, hoop en herstel voor ruim 200 kwetsbare Oekraïense vluchtelingen inclusief meer dan 100 kinderen zolang dat nodig is. In 2022 zijn er ruim 45.000 overnachtingen geweest in het vluchtelingencentrum.

Doneer nu

Ontvang onze inspiratiemail

En blijf op de hoogte van de impact die we samen maken.