Support a Pastor / Volunteer

Moedig een voorganger of een vrijwilliger aan!  Laten we juist hen ondersteunen om vrucht te dragen. Zij werken op de kwetsbare plekken zoals; in gevangenissen, in Roma-gebieden of ze draaien kinderenkampen waar arme kinderen of kinderen met een handicap een vakantie krijgen. Samen zorgen we ervoor dat ze daar niet met lege handen staan. Daarom ondersteunen we met elkaar deze projecten en zorgen dat ze krijgen wat ze nodig hebben.  Zo verspreiden we samen Gods woord, hoop & liefde.

 

 

Support Abigela

Support Abigela

Wie is Abigela? bio
Dit Abigela Stonceni, ze is inmiddels 13 jaar. Ze woont samen met haar ouders, haar zus en haar broer in Albanië. Ze komt uit een ROMA-familie. Samen met haar ouders bezoekt Abigela de kerk. Ze vindt het leuk om naar de kerk te gaan, ze voelt zich hier thuis omdat ze hier al van jongs af aan heen gaat. Het geloof heeft ze van haar opa meegekregen. Hij leerde haar dat God het belangrijkste is in het leven. Omdat Abigela Roma is heeft ze het zwaar. Over Roma’s wordt veel kwaad gesproken en ze worden niet geaccepteerd.
De verandering
Abigela heeft in een Antwoord project meer van Jezus mogen leren. Ze heeft een eigen ontdekkingsbijbel gekregen en heeft geleerd om te bidden voor de mensen die kwaad over haar en haar familie spreken. Ze bidt dat God hen wil vergeven en ze dankt dat God haar zoveel vrienden en vriendinnen heeft gegeven”
Het project
Door de moeilijke omstandigheden in de landen waar we werken, is er weinig oog voor kinderen. Antwoord heeft oog voor kinderen. In dit project organiseerde Antwoord samen met de lokale kerk een wedstrijd voor kinderen: “Jij hebt een talent!”. Abigela deed mee aan deze wedstrijd, ze wilde graag iets moois en goeds laten zien. Uiteindelijk won zij de wedstrijd en mocht ze op de lokale radio komen. Abigela voelt zich gezien en getuigt ook naar andere kinderen van de Here Jezus. Geweldig toch! 
Ondersteun Abigela
Ja ik support meisjes zoals Abigela en dit werk voor €10,- per maand.
Ik geef toestemming voor de verwerking van mijn gegevens
Ik geef toestemming voor een SEPA-machting
U gaat per direct steunen,  uw hulp is namelijk hard nodig.


De volgende maanden zullen we het bedrag automatisch afschrijven.


-Bedankt voor uw steun-

 

Support Valentyn

Support Valentyn

Wie is Valentyn? bio
Dit is Valentyn, hij is inmiddels 18 jaar: Valentyn werd geboren in de gevangenis. Hij komt uit een crimineel milieu, ook zijn moeder zit nog steeds gevangen. Valentyn ontving vanuit zijn omgeving geen liefde. Erger nog, op zijn 14e moest hij zelfs gaan stelen voor zijn oma, anders sloeg ze hem. Hij werd op zijn 15de door de politie opgepakt en veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf. Door een liefdeloos bestaan was Valentyn opgefokt en agressief, zelf in de gevangenis vocht nij nog vaak.
De verandering
In de gevangenis werd Valentyn uitgenodigd voor een Bijbelstudie van Antwoord. Als tijdverdrijf sloot op een dag aan bij één van de studies. Hij vond het fijn en voelde iets bijzonders in de groep. Langzaam begon er iets in Valentyn te veranderen. Hij kwam vaker naar de Bijbelstudies en leerde over Jezus. Valentyn werd steeds minder agressief, hij leerde dat hij waardevol was en hij leerde zelf liefhebben. Tijdens één van de Bijbelstudies in de gevangenis heeft Valentyn zijn hart aan de Heer gegeven. Door zijn geloof in Jezus heeft hij hoop, hij heeft weer zin in de toekomst. Het is zijn droom om in de gevangenis iets te betekenen voor zijn medegevangenen. Zijn moeder en zijn oma heeft hij vergeven. Veelzeggend vertelt hij: ik wil mijn moeder dolgraag een liefdevolle knuffel geven, zodra ik vrij kom.”
Het project
Valentyn’s verhaal staat niet op zich. Er zijn veel gevangenen die door het bezoek aan de Bijbelstudies veranderen. Ze krijgen letterlijk geloof, hoop en liefde voor de toekomst. Dat is wat wij mogen uitdelen. Ondersteun dit project en ondersteun Valentyn in zijn droom.
Ondersteun Valentyn
Support jongens zoals Valentyn en draag bij aan dit werk voor €10,- per maand.
Ik geef toestemming voor de verwerking van mijn gegevens
Ik geef toestemming voor een SEPA-machting
U gaat per direct steunen,  uw hulp is namelijk hard nodig.


De volgende maanden zullen we het bedrag automatisch afschrijven.


-Bedankt voor uw steun-

 

Support Daniel

Support Daniel

Wie is Daniel? bio
Dit is Daniel Mwanzia, hij is 35 jaar en getrouwd. Sinds 1998 werkt hij in Gods bediening. Hij is pastoraal medewerker van de Full Gospel Church in Katangi – Kenia. Via Antwoord heeft hij een training gevolgd om zijn geloof te versterken en om een kerk met cel-groepen te stichten.
De verandering
Daniël getuigt: “Voorheen had ik nooit een gedegen en formele training Bijbels onderwijs gevolgd. Ik wil heel erg graag meer over de Bijbel en andere vaardigheden leren. Ik ben er ontzettend blij mee”. Daarnaast kon ik de kerk waar ik werk vertellen over nieuwe dingen die ik had geleerd. Mijn kerkleden wisten nog niets over cel-groepen. Toen ik hun hierover meer ging vertellen, waren zij erg geïnteresseerd. Samen met hen startten we twee cel-groepen “Nazareth” met 9 leden en “Jerusalem” met 15 leden. Het doel is om niet-gelovigen ook bij deze groepen te betrekken. Nadat we hiermee zijn begonnen, is de kerk met 5 leden gegroeid”. Op dit moment wil hij graag een derde groep starten, omdat “Jerusalem” groot genoeg is om te splitsen.
Het project
Daniel heeft deelgenomen aan een trainings- en toerustingsproject van Antwoord. Hier leren ze over de Bijbel, praten ze over het verspreiden van het geloof in hun omgeving en daarnaast ontvangen ze handvatten hoe ze de inkomsten voor de kerk kunnen vergroten. Zo werkt Daniel nu met kippen en geiten om geld mee te verdienen. Met het geld wordt de kerk zelfvoorzienend en kan Daniel blijvend wat voor zijn omgeving betekenen.
Ondersteun Daniel
Support mannen zoals Daniel en draag bij aan dit werk voor €10,- per maand.
Ik geef toestemming voor de verwerking van mijn gegevens
Ik geef toestemming voor een SEPA-machting
U gaat per direct steunen,  uw hulp is namelijk hard nodig.


De volgende maanden zullen we het bedrag automatisch afschrijven.


-Bedankt voor uw steun-