Door de verkoop van organische bodemvoeding
ontstaat een dubbele oogst…

Achtergronden verkoopactie van organische bodemvoeding

organische bodemvoedingEen ondernemer schenkt alleen aan Stichting Antwoord organische bodemvoeding. Hiermee kunnen we een deel van onze projecten mogelijk maken. En dat is het Evangelie van Jezus Christus bekendmaken. De bodemvoeding is eersteklas voeding voor de tuin en grasmat. Het is een product dat ook via commerciële tuincentra wordt verkocht.

Doe met ons mee!

Zo haalt u veel geld op voor uw stichting en wordt Gods Woord gedeeld met duizenden kinderen, tieners en volwassenen! Stichting Antwoord is de organiserende partij. We delen dan de opbrengst volgens een overeen tekomen verdeling. Zo ontstaat er voor jou en ons een win-win situatie en blijven we handelen in de lijn van de schenker: dubbele oogst dus!

Wat levert een dergelijke actie op?

Er zijn drie verschillende eenheden:

• 7½ kg zakken (120 zakken op 1 pallet) voor 9 euro per zak.
• 15 kg zakken (60 zakken op 1 pallet) voor 18 euro per zak.
• 25 kg zakken (40 zakken op 1 pallet) voor 25 euro per zak.
Deze prijzen zijn richtprijzen. We kunnen in onderling overleg tot een andere prijs komen.

Verkoopmethoden

Je bent niet vrij om je eigen manier van verkoop in te richten om te voorkomen dat je in het commerciële vaarwater van de leverancier komt. Hier twee aanvaarde ideeën:

1. Via een vast (niet commercieel) verkooppunt
Mensen komen zelf de zak(ken) ophalen. Je laat vantevoren mensen hun bestelling plaatsen via een intekenlijst.
2. Via een ventactie
De bodemvoeding wordt huis-aan-huis uitgevent. Een goed voorbereide ventactie levert verreweg het meeste op, maar vraagt ook meer voorbereiding.

De actieperiode
De actieperiode is beperkt en heeft een doorlooptijd van twee maanden. Van begin januari (voorbereiding en promotie) tot begin maart (de verkoop). Dan begint het tuinseizoen en is de actie klaar.

Stichting Antwoord bestelt de bodemvoeding
En daar is een goede reden voor. De leverancier schenkt deze bodemvoeding aan Stichting Antwoord en wil geen loket worden waar ‘iedereen zo maar even terecht kan’. Ook zorgen wij voor een draaiboek met (PR-)ideeën en aandachtspunten. Jullie verzorgen het vervoer vanuit Terschuur naar de plaats van bestemming en voor de verkoop ervan.

Afname en restpartijen
Afname gebeurt per pallet. Binnen twee maanden na afname betaal je ons deel. Stichting Antwoord en de leverancier nemen geen restpartijen terug. Deze kun je ook nog in het jaar opvolgend verkopen.

De commerciële verkoopprijs
De commerciële verkoopprijs in de detailhandel is 8,26 euro (incl BTW) voor een zak van 7,5 kilo. Met een richtprijs van 9 euro zit je daar iets boven, maar veel mensen willen wel iets extra’s betalen ‘voor het goede doel’.

Meld je aan!
Door een e-mail te sturen naar info@antwoord.org ter attentie van Annemieke Schutte of Vincent van Vliet met daarin het verzoek om contact met je op te nemen en het draaiboek door te spreken. We leggen onze afspraken vast in een contract om verrassingen te voorkomen.