In Albanië geven we al drie jaar de ‘Recht op Herstel’ cursus aan gevangenen. In 2023 hadden we 29 cursussen in 8 verschillende gevangenissen met een totaal aantal deelnemers van 226 deelnemers. Gezien de interesse van de gevangenen voor de cursus en hun vraag naar meer onderwerpen over herstelrecht, die gaan over misdaad, vergeving, herstel, […]

Cursus ‘Recht op Herstel’ groot succes!

In Albanië geven we al drie jaar de ‘Recht op Herstel’ cursus aan gevangenen. In 2023 hadden we 29 cursussen in 8 verschillende gevangenissen met een totaal aantal deelnemers van 226 deelnemers.

Gezien de interesse van de gevangenen voor de cursus en hun vraag naar meer onderwerpen over herstelrecht, die gaan over misdaad, vergeving, herstel, etc., hebben we hard gewerkt om een tweede cursus te ontwikkelen die we hebben we HERSTELRECHT 2 genoemd. Een cursus met 5 nieuwe onderwerpen, die meer gericht zijn op praktische herstelmethoden. In deze onderwerpen praten we over concrete stappen van herstel, zoals: helende taal, herstellende gedachten en concrete herstellende acties. Het doel is om te werken met gevangenen bij wie we een bijzondere belangstelling voor herstel hebben gezien en die dichter bij concrete stappen staan om hun beschadigde relaties te herstellen. We zijn dankbaar voor deze ontwikkelingen.