Geef jij een tweede kans?


Stichting Antwoord helpt gevangenen in Oost-Europa en Afrika. We zien om naar hen in de situatie waarin zij verkeren. Zo helpen we in praktische zin, zoals met slaapmatjes, medicijnen en andere benodigdheden.

Ook ondersteunen we gevangenen in hun geestelijk welzijn, we zorgen er bijvoorbeeld voor dat in alle gevangenissen waar we werken een pastoraal medewerker actief is en dat er vrijwilligers zijn om mee te praten.

In veel gevangenissen bieden we ook beroepstrainingen aan zodat gevangenen tijdens hun periode van detentie een vak kunnen leren. Hierdoor maken ze meer kans op een reguliere baan als ze vrij komen.

In alle gevangenissen waar we werken proberen onze partners een kerk op te richten. In 90% van de 42 gevangenissen waar we actief zijn, is dit al gelukt. 

De totale projectenkosten van Stichting Antwoord zijn jaarlijks circa 350.000 euro. In deze projecten zien we om naar ongeveer 17.500 gevangenen. Voor 20 euro helpt u een gevangene in Oost-Europa of Afrika aan de mogelijkheid op een tweede kans!