In de zomer van 2019 zijn wij (Sanne, Bert en Ineke Ruiter) onder de paraplu van Dorcas Hongarije een week in een jongensgevangenis aan het werk geweest in Debrecen, vlak bij de Dorcas camping (waar we al actief zijn met zomerkampen aan kinderen). De jongens die in de gevangenis verblijven zijn tussen de 13 en […]

De mestactie op Andijk voor gevangenen in Hongarije – door Ineke Ruiter

In de zomer van 2019 zijn wij (Sanne, Bert en Ineke Ruiter) onder de paraplu van Dorcas Hongarije een week in een jongensgevangenis aan het werk geweest in Debrecen, vlak bij de Dorcas camping (waar we al actief zijn met zomerkampen aan kinderen). De jongens die in de gevangenis verblijven zijn tussen de 13 en 21 jaar oud. We hebben ingezet op een programma ‘Changing men’ vanuit het verhaal van Zacheus uit de Bijbel, een 2e kans. Dit is goed uitgepakt bleek na de evaluatie met de directeur van de gevangenis. Hij vroeg om een vervolgprogramma, niet voor 1 week, maar een project waar we ons aan willen verbinden voor de komende 2 jaar! Daar hebben wij met elkaar ja op gezegd.

Dit houdt in dat we 4 x per jaar een structureel programma aanbieden wat toekomst gericht is, met recht op herstel, en dat deze jonge jongens weer iets doen met hun talenten en een eigen identiteit ervaren. Vaak hebben ze te maken gehad met afwijzing en gebrek aan liefde in het gezin, met alle gevolgen van dien. Doordat wij geen ’bewakers zijn’ maar vrijwilligers die op een andere manier aan de slag gaan, hopen we dit te bereiken.

De nazorg en participatie en  wordt door Dorcas Hongarije geregeld. Wij vliegen in vanuit Nederland als vrijwilliger, ieder met onze eigen achtergrond en kennis. Bert heeft theater achtergrond, Sanne is coach, en Ineke gebruikt de tekentaal. We zijn dankbaar dat we onze gaven en talenten kunnen inzetten voor dit werk in Hongarije, mede door de mestactie kan dit werk onder gevangenen in Hongarije door blijven gaan.