Uit Ethiopië ontvingen we een bemoediging, een getuigenis van een jonge man (Ararsa) die een veroordeling van 13 jaar heeft gekregen in verband met een verkrachting. Hij vertelt dat hij in een gezin opgroeide waar veel spirituele handelingen werden gedaan. De duisternis was overal en dit had een zeer negatieve invloed op mijn leven. Hij […]

Nieuw! Getuigenis uit Ethiopië juni 2024

Uit Ethiopië ontvingen we een bemoediging, een getuigenis van een jonge man (Ararsa) die een veroordeling van 13 jaar heeft gekregen in verband met een verkrachting. Hij vertelt dat hij in een gezin opgroeide waar veel spirituele handelingen werden gedaan. De duisternis was overal en dit had een zeer negatieve invloed op mijn leven. Hij was verslaafd, ongehoorzaam aan zijn ouders, werd van school gestuurd en voelde zich elke dag ellendig. Op een dag werd hij opgepakt en volgde een lange gevangenisstraf. Het ging niet goed met hem door depressies en enorme vermoeidheid.

Maar in de gevangenis, daar veranderde zijn leven! Hij ontmoette christenen die hem over de Here Jezus vertelde. Vanuit de Meserete Krisos Church kwamen broeders en zusters wekelijks op bezoek en werden er bijeenkomsten gehouden. Vele gevangenen gaan daar naar toe en hoorden over nieuwe hoop vanuit Gods Woord. Ook Ararsa ging hier naar toe en dat heeft zijn leven voorgoed veranderd. Hij heeft de Here Jezus aangenomen als zijn Verlosser! Hij heeft spijt van het leven dat hij geleefd heeft; hij is heel dankbaar dat hij nu mag leven als een kind van God de Vader. De Heer heeft hem gezegend, zo vertelt hij. Hij dient in een koor in de gevangenis en hij is leider van een gebedsgroep. De hulp die geboden werd in het traject ‘verzoening tussen slachtoffer en dader’ heeft hem geholpen om dingen in zijn leven te verwerken en om anders te leren denken. Ararsa is God dankbaar voor de positieve veranderingen in zijn leven. Hij moet nog 3 jaar en 4 maanden in de gevangenis blijven maar hij vertelt dat hij deze tijd zal benutten om nog veel te leren en om anderen te helpen die het moeilijk hebben.

Wilt u voor Ararsa en andere gevangenen bidden? Wilt u zaaien in de projecten middels een maandelijkse donatie? Zo helpt u mee dat gevangenen het reddende Evangelie horen en tot bekering komen in de Here Jezus Christus? Dank u wel. Samen kunnen we meer!