Op 25 februari 2021 werd Jafar gearresteerd in Ethiopië. Hij is 36 jaar en woont in het Arsi district. Hij wordt vanuit zijn woonplaats Gulobecha overgebracht naar de Asella gevangenis. Dit is een gevangenis met een capaciteit voor 400 gevangenen waar soms wel 3.000 gedetineerden tegelijk worden vastgehouden. In de gevangenis werd Jafar ziek. Hij […]

Jafar dankt de Here God nog elke dag.

Op 25 februari 2021 werd Jafar gearresteerd in Ethiopië. Hij is 36 jaar en woont in het Arsi district. Hij wordt vanuit zijn woonplaats Gulobecha overgebracht naar de Asella gevangenis. Dit is een gevangenis met een capaciteit voor 400 gevangenen waar soms wel 3.000 gedetineerden tegelijk worden vastgehouden.

In de gevangenis werd Jafar ziek. Hij zegt daar zelf over: “Ik zat in de gevangenis en was heel angstig en kreeg mentale problemen. Ik schreeuwde ’s nachts en stoorde andere gevangenen die in dezelfde ruimte opgesloten zaten.”

De bewakers zetten hem om deze reden geketend in volledige isolatie. Zo proberen ze te voorkomen dat Jafar een stoorzender is voor de andere gevangenen. Dit maakte Jafar echter nog angstiger en depressiever.
Op een nacht droomde hij over een man die hem aanmoedigde naar de kerk te gaan. De volgende ochtend werd Jafar wakker en vertelde een medegevangene, die water en voedsel rondbracht, over zijn droom. Deze gevangene was christen en nodigde Jafar uit voor een dienst in de gevangenis. Jafar kreeg toestemming van de bewakers om deze dienst bij te wonen.

In de gevangenisdienst zag Jafar andere gevangenen bidden. Jafar knielde zelf ook neer en begon te bidden. Jafar zegt hierover: “Ik wist niet waarom ik knielde en bad, maar ik knielde met hen en bad. Toen hoorde ik het Woord van God. Het was de eerste keer dat ik Gods Woord hoorde.”
De predikant vroeg, nadat Jafar meer over zijn angsten en depressie had verteld, of hij voor hem mocht bidden. Tijdens het gebed werd Jafar onmiddellijk bevrijd van de ketenen van angst en depressie.

Jafar zit nu nog steeds in de gevangenis, maar voelt zich ondanks dat gelukkig. Jafar: “Ik ben nu gelukkig, ik heb vrede in mijn hart. Ik ga regelmatig naar de kerk, ik bid en ik hoor het Woord van God. Ik heb nu niet al te veel zorgen. Ik ben genezen”. Jafar dankt God nog elke dag voor wat voor hem is gedaan.