Omzien naar gevangenen in Albanië

We zijn begonnen met de uitvoering van dit project in de gevangenissen in de omgeving van Tirana. Er zijn twee mannengevangenissen (capaciteit Jordan Misja 450 en Mine Peza 170 personen) en er is één vrouwengevangenis (capaciteit 80 personen) in Tirana.

Het programma is bedoeld om individuele gevangenen bewust te maken van de impact die hun criminele daden hebben gehad op vele niveaus van de samenleving, met de bedoeling dat ze niet opnieuw zullen terugvallen in crimineel gedrag.

Vanuit Bijbels oogpunt zien we zonde en gebrokenheid die aan de basis liggen van verkeerd gedrag en beschadigde levens. Door het brengen van Gods Woord veranderen mensenlevens, dit ervaren we in de praktijk. Vanuit psychologisch oogpunt spelen vaak een gebrek aan zelfinzicht en het niet leren om relaties te herstellen een rol bij crimineel gedrag. In de samenleving worden de werelden van slachtoffers en daders vaak strikt gescheiden gehouden, aangezien daders door de staat worden gestraft met gevangenisstraf en slachtoffers worden ondersteund door slachtofferhulporganisaties.

Download projectblad

video afspelen

Doneer nu

Ontvang onze inspiratiemail

En blijf op de hoogte van de impact die we samen maken.