Omzien naar gevangenen in Kenia

75% van de gevangenen in Keniaanse gevangenissen zijn jongeren onder de 35 jaar. De meerderheid van deze jongeren komt uit gebroken gezinnen. Gezinnen die bijvoorbeeld geteisterd worden door huiselijk geweld. De jongeren groeien op in een onveilige omgeving, waarbij ze geen liefde leren kennen en zo op latere leeftijd  gemakkelijk het criminele pad op gaan.

Aan de andere kant vallen veel ex-gevangenen na hun vrijlating weer terug in hun oude leven. Ze krijgen van de maatschappij ook geen tweede kans, zo is het voor hen bijvoorbeeld ontzettend moeilijk om werk te vinden. Niemand wil een ex-gevangene helpen.

Met dit project in Kenia willen we hier verandering in brengen. Samen met de lokale kerk bezoeken we structureel gevangenen. We vertellen ze over Jezus en spreken met ze over liefde en vergeving. Met elkaar kijken we hoe we echt een nieuwe start kunnen maken.

Buiten de gevangenis zetten we kleine sociale ondernemingen op waarin ex-gevangenen mogen laten zien dat goed werk kunnen verrichten. Ook helpen ex-gevangenen bijvoorbeeld met betaalde schilders klussen bij mensen uit de kerk zodat het vertrouwen in elkaar echt weer wordt herstelt. Met elkaar werken we aan verandering die blijvend is.

Ik zat gevangen en jullie hebben Mij bezocht. Mat.25:36

 

Doneer nu

Ontvang onze inspiratiemail

En blijf op de hoogte van de impact die we samen maken.