COVID-19 update
We leven in een bijzondere tijd. Het coronavirus raakt ons allemaal, direct of indirect, persoonlijk of bedrijfsmatig. Hier bij Antwoord leven we met u mee en vooral met iedereen die ziek is, herstellende is of familie/vrienden heeft verloren door dit virus. We bidden voor u en blijven dat doen.

Ook de wereldwijde kerk van Jezus Christus moet zoeken naar nieuwe vormen om samen God te aanbidden en om elkaar te ontmoeten. Ook in ons land.
Gevolgen van een lockdown en andere maatregelen merken wij ook bij onze zendingsorganisatie. We werken samen met lokale kerk in het buitenland en de pastors moeten steeds aanpassingen doorvoeren. Zo ook de projectleiders die hun uiterste best doen om zoveel als mogelijk hun werk door te laten gaan.
Wat geweldig dat Gods Woord niet te stoppen is. De Bijbel zegt ‘dat Het Woord levend is en krachtiger is dan enig tweesnijdend zwaard.’ En zo gaat het Evangelie door ook op de plekken waar aanpassingen gedaan moeten worden.

Op ons kantoor in Andijk gaan we door, ondanks de omstandigheden die ons ook raken. We blijven vertrouwen op onze God en leven in de verwachting dat Hij de God is die tot geweldige dingen in staat is. Onze God is onveranderlijk. Hij is gister, vandaag en voor altijd dezelfde!

Blijft u ons alstublieft steunen met uw gebed en giften. We hebben u nodig. U zaait in Gods Koninkrijk en investeert in kostbare levens zodat zij de Here Jezus persoonlijk leren kennen. Ook in 2021 willen we ‘antwoord’ blijven geven op de vraag naar het Evangelie.

Dank voor uw bemoedigingen en medeleven. We bidden als Team Antwoord wekelijks voor onze donateurs, de kerken en allen waar we een relatie mee hebben.
Gebed is krachtig!

Op 25 februari j.l. wordt Jafar gearresteerd in Ethiopië. Hij is 36 jaar en woont in het Arsi district. Hij wordt vanuit zijn woonplaats Gulobecha overgebracht naar de Asella gevangenis. Dit is een gevangenis met een capaciteit voor 400 gevangenen waar soms wel 3.000 gedetineerden tegelijk worden vastgehouden.

In de gevangenis wordt Jafar ziek. Hij zegt daar zelf over: “Ik zat in de gevangenis en was heel angstig en kreeg mentale problemen. Ik schreeuwde ’s nachts en stoorde andere gevangenen die in dezelfde ruimte opgesloten zaten.”

De bewakers zetten hem om deze reden geketend in volledige isolatie. Zo proberen ze te voorkomen dat Jafar een stoorzender is voor de andere gevangenen. Dit maakt Jafar echter nog angstiger en depressiever.
Op een nacht droomt hij over een man die hem aanmoedigt naar de kerk te gaan. De volgende ochtend wordt Jafar wakker en vertelt een medegevangene, die water en voedsel rondbrengt, over zijn droom. Deze gevangene is christen en nodigt Jafar uit voor een dienst in de gevangenis. Jafar krijgt toestemming van de bewakers om deze dienst bij te wonen.

In de gevangenisdienst ziet Jafar andere gevangenen bidden. Jafar knielt zelf ook neer en begint te bidden. Jafar zegt hierover: “Ik weet niet hoe ik knielde en bad, maar ik knielde met hen en bad. Toen hoorde ik het Woord van God. Het was de eerste keer dat ik Gods Woord hoorde.”
De predikant vraagt, nadat Jafar meer over zijn angsten en depressie heeft verteld, of hij voor hem mag bidden. Tijdens het gebed wordt Jafar onmiddellijk bevrijd van de ketenen van angst en depressie.

Jafar zit nu nog steeds in de gevangenis, maar voelt zich ondanks dat gelukkig. Jafar: “Ik ben nu gelukkig, ik heb vrede in mijn hart. Ik ga regelmatig naar de kerk, ik bid en ik hoor het Woord van God. Ik heb nu niet al te veel zorgen. Ik ben genezen”. Jafar dankt God nog elke dag voor wat voor hem is gedaan.

Andrei kwam twee maanden geleden tot geloof. Hij verblijft in een extra beveiligde gevangenis In Oekraïne omdat hij een moord heeft gepleegd. In de gevangenis is er een speciale vleugel. Hier zitten de gevangenen voor zeer zware vergrijpen, dat is de plek waar Andrei zit. Nog niet zo lang geleden was Andrei ook in de gevangenis geen lieverdje. De gevangenen die naar de samenkomsten wilden, werden door Andrei geïntimideerd. Sommigen bleven om zijn toedoen weg van de samenkomsten. Op een dag werd Andrei uitgenodigd om zelf eens te komen kijken. Zijn nieuwsgierigheid overwon het en hij kwam naar de samenkomst. Andrei vond het fijn en voelde pure, oprechte liefde die hij nog nooit eerder had ervaren. Hij begon steeds vaker te komen en op een dag boog hij zijn hoofd voor de Heer in een gebed van berouw, Andrei ontving de vreugde van de vergeving van zijn zonden.

 

Lajos Boros. Hij heeft meer dan 30 jaar van zijn leven in de Hongaarse gevangenis doorgebracht. Maar God vergat hem niet! In de gevangenis heeft hij Jezus aangenomen. Nu vertelt hij in gevangenissen over Jezus. Lajos Boros: “Als God mij kon redden van mijn uitzichtloze leven in de gevangenis, dan kan Hij ook alle andere gevangenen weer hoop en nieuw perspectief geven en daar getuig ik van.” Twintig jongens hebben die week de Here Jezus in hun hart aangenomen.